alibowIn Marokko staat het buitenleven echt centraal, meer dan hier in ons land het geval is. Nogal logisch, want dit heeft niet alleen met cultuur te maken maar ook met de temperaturen – en zoals jullie weten beinvloeden die elkaar. Soms verlang ik echt sterk naar het wat meer spontane leven in Marokko, waar iedereen zich op hun dakterrassen lijkt te bevinden en je een heel spoor van mensen door de stad kunt trekken van mensen die zich buiten begeven.

Heerlijk vooruitzicht

alibow2alibow6Je kunt je wel voorstellen dat het voor mijzelf – en dan met name de plek waar ik woon – belangrijk was aandacht te besteden aan het buiten zijn. Geen wonder dus dat ik in mijn tuin een vrijstaande terrasoverkapping ga laten bouwen aankomend voorjaar. Verlekkerd zit ik naar de voorbeelden van zo’n vrijstaande terrasoverkapping te kijken, foto’s die ik vind op de website van Alibow, de firma die ik in heb geschakeld voor een ontwerp van de overkapping en tevens de firma die deze straks voor mij gaat uitvoeren. Hoe heerlijk is het het gehele jaar door buiten te kunnen zijn – ik wilde eigenlijk dat het nu al zover was en ik deze winter al naar gelieven buiten had kunnen zijn. Gelukkig is daarvoor een reisje naar Marokko in de plaats gevonden, alwaar het echte buiten zijn weer een heel ander, meer sociaal karakter heeft. Ik vind het gewoon heerlijk om (in de winter!) onder het afdak een vuurtje te kunnen stoken, een glas warme chocolademelk te kunnen drinken en een boek te lezen of uitgebreid te kunnen tafelen met vrienden. Mooi vooruitzicht voor het komende jaar!