VCA in de bouw

Als je werkzaam bent in de bouw of technische sector in Nederland, is de kans groot dat je wel eens hebt gehoord van VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers). Dit is een certificering die aantoont dat medewerkers veilig werken en op de hoogte zijn van de belangrijkste veiligheidsvoorschriften. Maar wist je dat er ook een Arabische versie van VCA bestaat? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over VCA in het Arabisch.

Wat is VCA precies?

VCA is een Nederlandse certificering die sinds 1994 bestaat. Het is bedoeld voor mensen die werken in risicovolle omgevingen, zoals de bouw en technische sector. VCA toont aan dat je als werknemer basiskennis hebt van veiligheid, gezondheid en milieu, en dat je veilig kunt werken. Hiermee draag je bij aan een veilige werkomgeving voor jezelf en je collega's, en wordt de kans op ongelukken verkleind.

Waarom is er een Arabische versie van VCA?

In Nederland werken veel mensen met verschillende nationaliteiten, waaronder ook veel mensen die uit Arabische landen komen. Om ervoor te zorgen dat ook deze medewerkers veilig kunnen werken en op de hoogte zijn van de belangrijkste veiligheidsvoorschriften, is er een Arabische versie van VCA ontwikkeld. Op deze manier wordt de communicatie over veiligheid binnen het bedrijf vergroot en worden ongelukken voorkomen.

Wat zijn de belangrijkste onderdelen van VCA in het Arabisch?

De Arabische versie van VCA bevat dezelfde onderwerpen en onderdelen als de Nederlandse versie. Deze onderwerpen zijn onder andere persoonlijke beschermingsmiddelen, risico's en preventie, brandveiligheid, elektriciteit, gevaarlijke stoffen en noodprocedures. Bij VCA in het Arabisch wordt er wel extra aandacht besteed aan de communicatie, omdat het kan zijn dat sommige medewerkers de Nederlandse taal minder goed begrijpen.

Hoe behaal je VCA in het Arabisch?

Om VCA in het Arabisch te behalen, moet je net als bij de Nederlandse versie een examen afleggen. Het examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen en duurt 75 minuten. Voordat je het examen aflegt, kun je een cursus volgen die je voorbereidt op het examen. Deze cursus wordt ook in het Arabisch aangeboden. Als je geslaagd bent voor het examen, ontvang je het VCA-certificaat dat aantoont dat je veilig kunt werken en op de hoogte bent van de belangrijkste veiligheidsvoorschriften.

Ga voor meer informatie naar https://centrumvcaschool.nl/