douglas balken van HOUTvakman.be

Bij HOUTvakman.be vindt u een uitgebreide collectie douglas hout voor buiten. Met de douglas planken & douglas balken van HOUTvakman.be kunt u direct aan de slag met uw nieuwe buitenproject. Of u nu sfeervolle overkapping wilt creëren, zelf een tuinhuis wilt maken, of een moderne schutting wilt bouwen – bijv. met Zweeds rabat of triple blokprofiel – Altijd. Het juiste douglashout bij HOUTvakman.be

Ideaal voor buiten

Bij HOUTvakman.be vindt u een ruime collectie douglashout voor buiten. Zeg nu zelf, wat is er mooier dan onbehandeld hout voor uw buitenproject? Een robuuste schuur, een sfeervol tuinhuis, een mooie overkapping & een natuurlijke schutting: de mogelijkheden zijn eindeloos. Douglas hout is – in relatief korte tijd – uitgegroeid tot een van de meest populaire tuinhout soorten in België.

Maar waar komt die populariteit nu opeens vandaan? Het hout is relatief sterk & duurzaam (duurzaamheidsklasse 3), heeft een prachtig robuust uiterlijk en is een ‘warme houtsoort’ met een mooie vlamstructuur en roodachtige kleurtint(en). Op het gebied van het wat luxere onbehandeld tuinhout voor buiten is douglas – evenals lariks – een ‘voordelig alternatief’ voor eikenhout en vrij stabiel, oftewel geschikt voor praktisch alle houtconstructies in de tuin. 

Douglas vs lariks

Veel mensen zien douglas en lariks vaak als hetzelfde hout, dit wordt versterkt door diverse houtaanbieders die – veelal douglas – vaak aanbieden als “douglas / lariks”. Hoe zit dit nu precies? Nou ze hebben inderdaad heel veel overeenkomsten. Beide houtsoorten betreffen Europees naaldhout, kunnen onbehandeld buiten toegepast worden, hebben een officiële duurzaamheidsklasse van circa 3 en zijn een “voordelig alternatief” voor eiken tuinhout.

Maar er zijn ook verschillen: Douglas hout staat bekend om de roodachtige kleurtinten, lariks hout is juist wat lichter en geler van kleur. Daarnaast is het ‘Siberisch lariks’ wat stugger & sterker. Lariks hout is kwalitatief net iets hoogwaardiger en tevens iets duurder, al scheelt het weinig.