spanbanden

Als er iets is waar je spanbanden uitstekend voor kunt gebruiken, dan is het wel voor het vastzetten (ook wel zekeren genoemd) van een lading. Meestal wordt deze activiteit in verband gebracht met vrachtvervoer. En inderdaad, als je een lading met bijvoorbeeld een bestelbusje of een vrachtauto vervoert, dan is het enorm belangrijk – en over het algemeen zelfs verplicht – om de lading goed vast te zetten. Spanbanden zou je evenwel ook kunnen gebruiken om een lading achterin of bovenop je auto stabiel te houden. Bovendien worden stil liggende ladingen in magazijnen soms gezekerd met spanband. Hierbij gaat het dan natuurlijk vooral om objecten die een grote waarde vertegenwoordigen of waarvan het gevaarlijk zou zijn als ze op de grond zouden vallen. Kortom, als we het over spanbanden hebben, dan hebben we over een veelzijdig inzetbaar product.

spanbanden

Zo zet je een spanband vast

Wanneer je een spanband vast gaat zetten, dan is het belangrijk dat je de band eerst optimaal positioneert. Dan pas ga je het ratelgedeelte van de band in stelling brengen. Je laat de band dan door de bandsleuf glijden waarna je de band vast ratelt. Tenslotte hoef je de band alleen nog maar te vergrendelen.

Op deze manier maak je de band weer los

Om een stuk spanband los te maken moet je de ratel eerst ontgrendelen. Duw daarvoor de vergrendelplaat omhoog en draai de ratel volledig om. Je kunt de band dan heel simpel los trekken.